Select Page

by Pinja Forsman

Talvinen Hanko

Heti suomen täytettyä 100v. pakkasimme äitini kanssa matkalaukut ja hyppäsimme junaan. Tiedossa oli pieni loma keskellä arjen kiireitä Suomen etäläisimmässä kaupungissa, Hangossa. Hanko lukeutuu ehdottomasti kesäisiin lemppareihini, mutta tunnustan, että lomailu lempi kesäkaupungissa joulun korvilla arvelutti. Olisiko meitä vastassa vain hiiren hiljanen aavekaupunki?

Ilokseni voin todeta että keisäisetä lempparista tuli kertaheitolla ympärivuotinen favourite! Suunnitelmissamme oli uida Regatta Spa:ssa, ulkoilla, käydä Babor signatur Spa:n hellässä huomassa huolettavana ja syödä hyvin. Ja näin myös kävi. Yövyimme aikoinaan arkkitehti Lars Sonckin piirtämässä jugend rakennuksessa, nykyisessä Hotel Regattassa. Hotelli oli kaikin puolin miellyttävä. Lisäpisteet ystävälliselle henkilökunnalle joka oli päättänyt ilahduttaa meitä tasokkaammalla huoneella joka tarjosi lisää tilaa sekä ikkunan josta aukesi näkymä ulkona pauhaavalle merelle.

“Jos haluan rauhoittaa mieleni ja pysähtyä hakeudun meren ääreen. Ei ole sitä voittanutta. Ehkä juuri tästä syystä pidän Hangosta eritoten. Vaikka spa:ssa uiminen, höyrysaunassa saunominen ja kasvohoidoista nauttiminen onkin varsin ylellistä puuhaa, reisussa ehdottomasti parasta oli oleilu merenrannalla simpukoita keräten ja aaltoja kuunnellen. Ja nuo maisemat! Oli kokoajan olo kuin olisin kävellyt suoraan öljyvärimaalukseen.”

Before Christmas, just after we had celebrated our 100 years of independence me and my mum decided to have a small break. So we catched a train and traveled to Hanko, the most southern city of Finland. I visit Hanko almost every summer but this was my first time during winter. I was a bit afraid that the lovely summer city would be just an empty ghost town in this time of the year.

I am glad to say that you can visit this city all year round. Our plans were to swim at Regatta Spa, wonder in outdoors, treat our selfs at Babour Signature Spa and of course eat well. And so we did. We slept in a lovely old Jugend building designed by architect Lars Sonck what is nowadays Hotel Regatta.

“If I want to relax and calm down I seek for the sea. There is nothing more calming to me than stare the horizon and listen the waves. All the time I had a feeling like I had steped in to oil painting. ”

Ah Hanko. Olen valmis revanssiin anytime.

Hanko I am ready for the rematch. Anytime.